Sindikat gostinstva in turizma

Pasica
Switch to English
 
  • Povečaj velikost teksta
  • Privzeta velikost teksta
  • Zmanjšaj velikost teksta

Zadnje novice

Aneks k podjetniški kolektivni pogodbi Sava turizem

E-pošta natisni

Objavljamo Aneks k podjetniški kolektivni pogodbi GIT Sava turizem, ki je bil podpisan 29.11.2017. O dvigu najnižjih osnovnih plač, kjer se je pogajalska sindikalna skupina z delodajalci izpogajala za 15% dvig najnižjih NOP in stopi v veljavi 1.1.2018. Več na povezavi: podjetniški kolektivni pogodbi Sava turizem (PDF)

Zadnjič posodobljeno ( 27.12.2017 ob 11:52 )
 

2. volilno – programska konferenca SGIT

E-pošta natisni

Borba za boljši ekonomski položaj svojih članov in vseh delavcev v gostinstvu in turizmu, pridobivanje novih članov, razvijanje socialnega dialoga na podjetniški in državni ravni ter oblikovanje novega plačnega modela, v katerem bo minimalna plača najnižja osnovna plača za prvi tarifni razred, so prednostne naloge Sindikata delavcev gostinstva in turizma Slovenije (SGiT) do leta 2022.

To so v torek sklenili delegati na 2. volilno – programski konferenci tega sindikata v Strunjanu, na kateri so soglasno sprejeli poročilo o njegovem delu v minulem mandatnem obdobju in program dela za naslednjih pet let, dopolnili pa so tudi statut. Za predsednika SGiT Slovenije so na tajnih volitvah med dvema kandidatoma z ogromno večino glasov izvolili dosedanjega predsednika Kristjana Lasbaherja, nove članice nadzornega sveta pa so Marta Kramberger, Duška Mavrin in Janja Škoda. Delegati so potrdili tudi člane predsedstva SGiT Slovenije, ki so na prvi seji sprejeli sklep o podaljšanju mandata generalni sekretarki Karmen Leban do upokojitve.


Zadnjič posodobljeno ( 20.12.2017 ob 10:51 ) Več ...
 

Jože P. Damijan o prekariatu

E-pošta natisni

Kako širitev prekariata vpliva na prekarizacijo standardnih zaposlitev, se pravi zaposlitev za nedoločen čas?

Zaposlovalci, ki zaposlujejo prekarno, s svojim ravnanjem vplivajo na ravnanje zaposlovalcev, ki zaposlujejo za nedoločen čas. To je mogoče videti pri spremembi standardov, ki veljajo v celotnih branžah.

Zadnjič posodobljeno ( 19.12.2017 ob 13:03 ) Več ...
 

Izjava za medije: Koncesnine

E-pošta natisni

Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije se je danes seznanil z gradivom za 159. redno sejo Vlade RS, ki bo potekala v četrtek 7.12.2017. V gradivu za to sejo so tudi predlogi o določitvi faktorja izhodiščne vrednosti enote za uporabo termalne vode za leto 2018. Po predlogu sklepa Ministrstva za okolje in prostor bi bil faktor D za zdravilišča (tako imenovani faktor izhodiščne vrednosti enote posebne rabe vode, ki močno vpliva na koncesnino) v vrednosti 1, kar prinaša strošek letne koncesnine za zdravilišča v višini tudi do več kot 3% letnih prihodkov, kar je nevzdržno in nesprejemljivo!

Zadnjič posodobljeno ( 06.12.2017 ob 13:44 ) Več ...
 

Podpisan Aneks h KP GIT

E-pošta natisni

Dne 29.11.2017 je bil podpisan Aneks h KP GIT o dvigu najnižjih osnovnih plač. Ocenjujem, da gre za velik dosežek sindikata saj so se NOP občutno dvignile. To je dobra osnova. Delo na dvigu plač bomo nadaljevali po podjetniških kolektivnih pogodbah saj imajo vsa podjetja povsod rezerve v masi stroškov dela. Plače je nujno potrebno popraviti, v nasprotnem primeru bomo v naslednjem letu spet reševali problem pomanjkanja kadra v gostinstvu in turizmu. To dobro vedo delodajalci. Sindikat GIT bo vsem podjetniškim sindikatom strokovno pomagal pri pogajanjih.

V naslednjem tednu začenjamo drugi pogajalski krog, ki se bo dotaknil ostalih členov KP GIT. Iskreno upamo, da bomo normativni del KP izpogajali do 18.12.2017.

Zadnjič posodobljeno ( 11.12.2017 ob 17:07 ) Več ...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Ugodnost

Ugodnost za člane GiT


Fairhotels

Začetek kampanije Fairhotels Slovenija

logo

Včlani se

banner sindikalne pocitnice