Sindikat gostinstva in turizma

Pasica
Switch to English
 
  • Povečaj velikost teksta
  • Privzeta velikost teksta
  • Zmanjšaj velikost teksta

ProjektiTurizem so ljudje

E-pošta natisni

Sindikat gostinstva in turizma Slovenije je sodeloval v projektu Turizem so ljudje!
Projekt Turizem so ljudje: Skupaj za krepitev socialnega dialoga v sektorju turizma in gostinstva se je zaključil s konferenco, 8. novembra 2016.

Zadnjič posodobljeno ( 16.11.2016 ob 10:12 ) Več ...
 

Prekerne zaposlitve oz . negotove oblike zaposlovanja v državah Evrope

E-pošta natisni

Boj proti prekernemu delu, Socialna pravičnost od vil do vilic, EFFAT zastopa interese več kot 2,6 milijona članov, pridruženih 130 nacionalnim sindikatom v 38 evropskih državah v kmetijstvu, živilstvu in turizmu. Objavljamo gradivo projekta pri katerem je sodeloval tudi Sindikat GiT iz Slovenije: Prekerne zaposlitve oz . negotove oblike zaposlovanja v državah Evrope.

Zadnjič posodobljeno ( 13.11.2012 ob 10:27 ) Več ...
 

NEW HOSPITALITY - EVROPSKI DELAVCI BREZ MEJA

E-pošta natisni

 

ANALIZA IN RAZVOJ EVROPSKEGA KVALIFIKACIJSKEGA SISTEMA TER VEŠČIN V HOTELIRSKEM SEKTORJU– TRANSPARENTNOST IN PREPOZNAVANJE BREZ MEJAPilotski projekt “NEW HOSPITALITY” je financiran s strani Evropske Unije, kot del programa Leonardo da Vinci, začel pa se je prvega oktobra 2006, ter bo trajal 24 mesecev.
article

Projekt je bil zasnovan ter predstavljen v okviru prioritet programa Leonardo da Vinci pod naslovom “Promocija trasparentnosti poklicnih kvalifikacij”. V svojem bistvu poziva k prepoznavanju in uresničevanju metodologij, instrumentov za kvaliteten posnetek stanja, primerjalnosti in promocije kvalifikacij ter kompetenc v hotelskem sektorju, s katerimi pripomore k njihovi boljši prepoznavnosti, priznavanju in prenosljivosti, zraven pa spodbuja zaposlitvene možnosti ter konkurenčnost sektorja v evropskem prostoru.

Poglavitni cilji so:

Razvoj metodoloških inštrumentov za analizo in opis poklicev, profesij v hotelski industriji;
Definiranje primerljivih in skupnih kompetenc ter izvedba raziskave za njihovo testiranje – na področju učenja in na področju aktivnosti;Promocija prepoznavnosti formalno in neformalno pridobljenih kompetenc, s pomočjo razvoja modela za njihov opis in katalogiziranje v okviru EUROPASS inštrumentarija.
Ciljno skupino projekta sestavljajo evropski delavci v hotelskem sektorju, izobraževanju in usposabljanju; na razpolago jim bo programska oprema (t.i. “NEW HOSPITALITY EUROPASS”), s pomočjo katere bo možno kakovostno zbiranje Evropskega življenjepisa - curriculum vitae (predvsem za področje individualnih kompetenc). S pomočjo takšnega programskega orodja bo mogoče zagotavljanje »berljivosti« zbranih informacij preko skupnega protokola razumevanja, jezika in pogojev.

Projektne aktivnosti se bodo razvijale v dvoletnem obdobju, katerih faze so:

Razvoj metodologije in raziskovalnega instrumentarija;
Ekonomska in kontekstualna analiza hotelskega sektorja držav partneric, oris referenčnega okvira ponudbe in povpraševanja, identifikacija obstoječih profesij, kompetenc ter sistemov za potrjevanje le teh;


Izvedba terenske raziskave v hotelski industriji s pomočjo vprašalnikov, v katere bodo vključeni tako podjetniki kot delavci, nadalje pa razvoj nabora kompetenc, skladnih z novo evropsko direktivo na področju prepoznavanja kvalifikacij;
Intenzivna valorizacija (ovrednotenje) vseh faz projekta, z namenom vključevanja ciljne skupine v izmenjavo ter so-uporabo rezultatov.
Projekt sestavljajo naslednji evropski partnerji :

iz Italije: Centro italiano di studi superiori sul turismo e sulla promozione turistica, Federalberghi; Unione Italiana Lavoratori (UIL) – Tu.C.S.
iz Bolgarije: Chamber of Commerce and Industry; National Tourism Research Institute iz Malte: Institute of Tourism Studies; Malta Union of Teachers
iz Romunije: Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricoltura; Transnational Association for Training and Vocational Mobility; Universitatea Ovidius Constanta- Facultatea de Stiinte Economice
iz Slovenije: Center RS za poklicno izobraževanje; Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije.

Več o projektu na www.newhospitalityproject.com

Zadnjič posodobljeno ( 02.10.2008 ob 23:06 )
 

Ugodnost

Ugodnost za člane GiT


Fairhotels

Začetek kampanije Fairhotels Slovenija

logo

Včlani se

banner sindikalne pocitnice