S prekarnostjo se je potrebno sooči takoj. Gre namreč za pojav, ki ima vpliv na celotno družbo in usodno zmanjšuje tako kvaliteto življenja ljudi kot tudi stabilnost socialnih sistemov. Pomembno je, da se pri tem upošteva zaveze podane v koalicijskem sporazumu in da politična agenda vključuje:

Preberi več

Sindikalne centrale – Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), Konfederacija sindikatov Slovenije Pergam (Pergam), Konfederacija sindikatov javnega sektorja (KSJS), Konfederacija sindikatov 90 Slovenije (KS 90), Konfederacija novih sindikatov Slovenije Neodvisnost (KNSS), Slovenska zveza sindikatov Alternativa (Alternativa) in Zveza delavskih sindikatov Slovenije Solidarnost (Solidarnost) – smo premieru Marjana Šarcu in vladi poslale protestno pismo zaradi zavračanja socialnega dialoga in izključevanja ene skupine socialnih partnerjev, sindikatov, iz razprave o plačah, teme, ki se sindikatov, delavk in delavcev, neposredno tiče.

Preberi več

Hvala, ker ste se nam pridružili. Vaša podpora peticiji je zelo pomemben del skupne iniciative, ki smo jo vložili člani civilne družbe in stroke. Prekarnost je problem s katerim se je potrebno soočiti takoj. Za naš skupen uspeh je zelo pomembo, da se vest o peticiji razširi.

Preberi več

V naši 48/2018 e-novici smo vas obvestili, da smo Stalno predstavništvo Republike Slovenije pri Evropski uniji v imenu slovenskih delavcev pozvali, naj 5. 10. 2018 na sestanku COREPER v imenu Slovenije glasuje za vključitev mejne vrednosti poklicne izpostavljenosti za hlape dizelskih motorjev v Direktivo 2004/37/ES. Sporočili so nam, da so tako tudi res storili.

Preberi več

Podkategorije

Še niste član?

Izpolnite pristopno izjavo in postanite del družine.

pisko

Ugodnost

sindikalne pocitnice

Sindikalne počitnice

sindikalne pocitnice

GiT kontakt

Sindikat GiT (gostinstva in turizma Slovenije)
Dalmatinova ulica 4, 1000 Ljubljana

ID za DDV: 93950420
tel:01 4341 200

Sindikalne počitnice

sindikalne pocitnice

Fairhotels Slovenija

fairhotels logo

Izjave

Sindikat GIT je nujna protiutež delodajalcem. K.Leban
Sodoben delavec je dejansko prekarec. G.Vojnović
Ljudje delajo predolgo, delajo preveč, praktično ni več razmejitve med delovnim časom in zasebnim življenjem. L.Jerkič