Rezultati ankete bodo poleg razprav na organih sindikatov in na terenu ena od podlag za pripravo stališč ZSSS, v katero smer se naj razvija slovenski pokojninski sistem. Objavili jih bomo konec marca 2019.

 Spletno anketo v času od 13. 2. 2019 do 10. 3. 2019 najdete na internetu na  naslednji povezavi. Prosimo, da torej to povezavo z vabilom k njeni izpolnitvi posredujete čim večjemu krogu ljudi in seveda posebej članstvu. Več pojasnil glede te ankete najdete tudi na spletni strani ZSSS.

 Iz uvoda ankete: »SPLETNA ANKETA ZVEZE SVOBODNIH SINDIKATOV SLOVENIJE (ZSSS) O NEKATERIH PREDLOGIH ZA NASLEDNJO POKOJNINSKO REFORMO: Želimo se posvetovati s člani sindikatov, povezanih v ZSSS in s širšo javnostjo. Zanimajo nas vaša stališča v zvezi z napovedano pokojninsko reformo. Vabimo vas, da zato izpolnite to našo spletno anketo res do konca. Vzela vam bo največ 7 minut. Jamčimo, da je anketa povsem anonimna in jo zato lahko izpolnite brez zadržkov. Prosimo vas celo, da povezavo na anketo pošljete čim več svojim znancem, da bo nanjo odgovorilo čim več ljudi. Na internetu bo dostopna od 13. 2. 2019 do 10. 3. 2019. Njene rezultate bomo javno objavili. Zanima nas vaše mnenje o različnih predlogih za reformo. Med drugim vas bomo tudi vprašali o dvojnem statusu upokojencev, ki se nanaša na istočasno prejemanje pokojnine in plačila za delo upokojencev na trgu dela. Danes namreč predpisi določajo, da mora človek izbirati med pokojnino in plačilom za delo na trgu dela. Edina izjema je občasno in začasno delo upokojencev za delodajalca, ki pa je omejeno na največ 60 ur mesečno.  Kaj o vsem tem menite vi?”

 Hvala za sodelovanje!

Poseg Vlade RS in prenos delnic na DUTB - Unovčitev zavarovanja praktično pomeni, da se postopek prodaje delnic Istrabenz Turizma, ki ima v lasti šest portoroških hotelov, ustavi!!!

 Več o tem preberite in poglejte v povezavah:

 https://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/vlada-o-usodi-lastnistva-istrabenz-turizma.html

 https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/vlada-zaustavila-prodajo-hotelov-ki-so-v-lasti-istrabenza/480094

 https://svetkapitala.delo.si/aktualno/vlada-ustavlja-prodajo-istrabenzovih-hotelov-na-obali-150520

Iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) smo danes pisali predsedniku vlade Republike Slovenije Marjan Šarcu, in sicer v zvezi z več našimi sindikalni pobudami.

Premierju smo v povezavi z zadnjimi predlogi po novem družbenem dogovoru, ki jih slišimo iz vrst delodajalcev, sporočili, da ZSSS kot največja reprezentativna sindikalna centrala, podpira tristranski sprejem novega družbenega dogovora, ki bo prinesel večjo blaginjo prebivalcem Slovenije, delavcem, upokojencem in mladim.

Preberi več

V Uradnem listu RS (25.1.2019; številka 5/2019) je bil objavljen količnik rasti cen prehrambnih izdelkov za obdobje julij–december 2018, na podlagi katerega se določi regres za prehrano med delom za obdobje januar–junij 2019, in znaša 0,982.

https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2019-01-0110/kolicnik-rasti-cen-prehrambnih-izdelkov

Na podlagi tega uradnega podatka se po 3. odstavku 74. člena veljavne KP GIT določi minimalni znesek za prehrano med delom za obdobje januar - junij 2019. 

V KP GIT imamo zapisan znesek povračila stroška prehrane 4,58 EUR, katerega je potrebno pomnožiti z zneskom nazadnje objavljenega količnika rasti cen prehrambenih izdelkov, ki znaša 0,982. 

Tako znaša nov znesek regresa za prehrano za KP dejavnosti gostinstva in turizma Slovenije za obdobje januar-junij 2019  4,50 EUR.

Podkategorije

Še niste član?

Izpolnite pristopno izjavo in postanite del družine.

pisko

Ugodnost

sindikalne pocitnice

Sindikalne počitnice

sindikalne pocitnice

GiT kontakt

Sindikat GiT
gostinstva in turizma Slovenije
Neratova 4, 2000 Maribor

ID za DDV: 93950420
tel:031 840 381

Imate plačane davke in prispevke?

Sindikalne počitnice

sindikalne pocitnice

Fairhotels Slovenija

fairhotels logo

Izjave

Sindikat GIT je nujna protiutež delodajalcem. K.Leban
Sodoben delavec je dejansko prekarec. G.Vojnović
Ljudje delajo predolgo, delajo preveč, praktično ni več razmejitve med delovnim časom in zasebnim življenjem. L.Jerkič