Dragi kolegi in kolegice! Pridite na protestni shod! Ne iščite opravičil za to, da Vas z nami ne bo! Plače ne daje sindikat, plače si je potrebno izboriti! Ne bodo drugi, vsak sam je odgovoren zase, za svojo bodočnost in za svojo družino! Območja za vse udeležence organizirajo prevoz, zato (svojo) udeležbo pravočasno najavite sekretarki/ju OO SGIT.

Čas je, da po dolgih letih spet pokažemo našo moč in solidarnost za povečanje plač v slovenskem gospodarstvu. Konec je čakanja na miloščino delodajalcev, ki so v preteklih letih pobrali »  smetano na torti »in brez dviga plač zaposlenih, obdržali zase in za poplačilo svojih dolgov ves delež doseženega dobička! Panoga turizma dosega rekordne rezultate. Za naslednje leto so napovedi še boljše. Delavcev pa je premalo. Ker so plače prenizke in ker je delovni čas neugoden, nimamo domačih kandidatov za nove zaposlitve. Rešitev je na dlani: DVIGNITE PLAČE NOSILNIM POKLICEM V SLOVENSKEM TURIZMU; IZBOLJŠAJTE PLANIRANJE DELOVNEGA ČASA IN ZAČNITE SPOŠTOVATI SVOJE ZAPOSLENE!!!

Preberi več

Vabljeni na shod, ki bo 5. decembra 2018 ob 11. uri pred GZS. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije skupaj s Konfederacijo sindikatov Slovenije Pergam organizira protestni shod Skupaj za višje plače!, ki bo potekal pred delodajalskimi organizacijami na Dimičevi ulici v Ljubljani.

Predlog Zakona o minimalni plači, ki je bil vložen v Državni zbor, je odprl ne samo vprašanje ustrezne minimalne plače, temveč pokazal na vse razsežnosti prenizkih plač delavcev in delavk v zasebnem sektorju. Reakcije delodajalcev na vložen predlog so prekoračile vsako mero zdravega razuma, višek vsega pa je bila izjava, da delodajalci izstopajo iz vseh ravni socialnega dialoga, tudi na bipartitni ravni, kar pomeni, da se ne bodo pogajali več za plače v kolektivnih pogodbah, celo več, razumeti je bilo, da bodo odpovedovali kolektivne pogodbe. Na tej točki je treba delodajalcem dati jasen in glasen odgovor. NE!

Več na https://www.zsss.si/skupaj-za-visje-place/

Predsedstvo SGIT je na svoji 8. redni seji soglasno imenovalo Bredo Črnčec za novo generalno sekretarko SGIT Slovenije. Z opravljanjem funkcije in vodenjem sindikata SGIT s polnimi pooblastili začne 1.1.2019 do takrat bo funkcijo generalne sekretarke še opravljala Karmen Leban, ki se s 1.1.2019 poslavlja in odhaja v pokoj!

Podkategorije

Še niste član?

Izpolnite pristopno izjavo in postanite del družine.

pisko

Ugodnost

sindikalne pocitnice

Sindikalne počitnice

sindikalne pocitnice

GiT kontakt

Sindikat GiT (gostinstva in turizma Slovenije)
Dalmatinova ulica 4, 1000 Ljubljana

ID za DDV: 93950420
tel:01 4341 200

Sindikalne počitnice

sindikalne pocitnice

Fairhotels Slovenija

fairhotels logo

Izjave

Sindikat GIT je nujna protiutež delodajalcem. K.Leban
Sodoben delavec je dejansko prekarec. G.Vojnović
Ljudje delajo predolgo, delajo preveč, praktično ni več razmejitve med delovnim časom in zasebnim življenjem. L.Jerkič