Dragi kolegi in kolegice! Pridite na protestni shod! Ne iščite opravičil za to, da Vas z nami ne bo! Plače ne daje sindikat, plače si je potrebno izboriti! Ne bodo drugi, vsak sam je odgovoren zase, za svojo bodočnost in za svojo družino! Območja za vse udeležence organizirajo prevoz, zato (svojo) udeležbo pravočasno najavite sekretarki/ju OO SGIT.

Čas je, da po dolgih letih spet pokažemo našo moč in solidarnost za povečanje plač v slovenskem gospodarstvu. Konec je čakanja na miloščino delodajalcev, ki so v preteklih letih pobrali »  smetano na torti »in brez dviga plač zaposlenih, obdržali zase in za poplačilo svojih dolgov ves delež doseženega dobička! Panoga turizma dosega rekordne rezultate. Za naslednje leto so napovedi še boljše. Delavcev pa je premalo. Ker so plače prenizke in ker je delovni čas neugoden, nimamo domačih kandidatov za nove zaposlitve. Rešitev je na dlani: DVIGNITE PLAČE NOSILNIM POKLICEM V SLOVENSKEM TURIZMU; IZBOLJŠAJTE PLANIRANJE DELOVNEGA ČASA IN ZAČNITE SPOŠTOVATI SVOJE ZAPOSLENE!!!

Ker nas nihče ne sliši, se sindikat GIT Slovenije  pridružuje protestu, ki ga organizira ZSSS. Torej bomo tam: na ploščadi pred GZS in ZDS . 5. decembra 2018 ob 11. uri bo potekala razširjena seja konference SGIT z vsemi člani organov GIT, ki jih neposredno zadeva tema zvišanja plač in KP GIT.

Vem, da nas bo veliko. Vemo:  število sodelujočih je tudi podpora pogajalski skupini za dvig plač v GIT, ki začenja svoja pogajanja po protestu.Želimo, da bi jih čimprej končali v korist zaposlenih delavcev in delavk v naši panogi.

Priloga: Vabilo na protestni shod! 27.11.pdf


Še niste član?

Izpolnite pristopno izjavo in postanite del družine.

pisko

Ugodnost

sindikalne pocitnice

Sindikalne počitnice

sindikalne pocitnice

GiT kontakt

Sindikat GiT
gostinstva in turizma Slovenije
Neratova 4, 2000 Maribor

ID za DDV: 93950420
tel:031 840 381

Imate plačane davke in prispevke?

Sindikalne počitnice

sindikalne pocitnice

Fairhotels Slovenija

fairhotels logo

Izjave

Sindikat GIT je nujna protiutež delodajalcem. K.Leban
Sodoben delavec je dejansko prekarec. G.Vojnović
Ljudje delajo predolgo, delajo preveč, praktično ni več razmejitve med delovnim časom in zasebnim življenjem. L.Jerkič