Poziv Slovenski vladi in diplomaciji za odprtje humanitarnih koridorjev in prekinitev vojne v Jemnu, ki so ga kot prvi podpisali Društvo slovenskih pisateljev, Ženski odbor SC PEN Mira ter Slovenski center PEN, z množično podporo nevladnih organizacij in široke javnosti, je prinesel določen odziv.  Na sestanku z nevladnimi organizacijami nam je minister Cerar zagotovil, da bo Slovenija začela diplomatsko akcijo v zvezi z Jemnom na nivoju EU.

Slovenija je že sedaj ena od (le!) 32 držav, ki sploh zagotavljajo kakršno koli  humanitarno pomoč Jemnu.  Med evropskimi državami si za mir v tej razrušeni in od boga pozabljeni državi, zaenkrat  prizadevata predvsem Švedska in Švica.

Res je nedopustno in neodgovorno, da ustavitev jemenske vojne še zdaj, po več kot treh letih, ni tema evropske diplomacije in parlamenta! Čeprav je v Jemnu lačnih 21 milijonov ljudi, več kot 5 milijonov je že kritično podhranjenih!
Smo na pragu največje humanitarne katastrofe 21 stoletja.
 
Mirovna pogajanja pod okriljem OZN so se začela prejšnji mesec v Stockholmu in so prinesla določene sadove. Nadaljevala se bodo konec januarja.
 
Našo akcijo razširjamo v evropski in širši prostor. S Pozivom … zdaj naslavljamo evropske ter svetovne vlade in diplomacije.
Naš namen je doseči čim širšo (evropsko diplomatsko) podporo humanitarnim in političnim prizadevanjem OZN na mirovni konferenci.
 
Poziv evropskim vladam in diplomaciji smo objavili na portalu Avaaz.
Prvih nekaj sto podpisov moram zbrati sama, šele po tem se začne običajen postopek na Avaaz-u.
 
secure.avaaz.org/en/community_petitions/EU_governments_and_diplomatic_corps_Yemen_humanitarian_crisis_public_appeal_for_action/details/


Še niste član?

Izpolnite pristopno izjavo in postanite del družine.

pisko

Ugodnost

sindikalne pocitnice

Sindikalne počitnice

sindikalne pocitnice

GiT kontakt

Sindikat GiT
gostinstva in turizma Slovenije
Neratova 4, 2000 Maribor

ID za DDV: 93950420
tel:031 840 381

Imate plačane davke in prispevke?

Sindikalne počitnice

sindikalne pocitnice

Fairhotels Slovenija

fairhotels logo

Izjave

Sindikat GIT je nujna protiutež delodajalcem. K.Leban
Sodoben delavec je dejansko prekarec. G.Vojnović
Ljudje delajo predolgo, delajo preveč, praktično ni več razmejitve med delovnim časom in zasebnim življenjem. L.Jerkič