Kaj je Las Vegas brez sobaric, krupjejev, natakarjev … Zaposleni odločno za množično stavko.

Posted on Posted in Novičke

Več deset tisoč turističnih in gostinskih delavcev v Las Vegasu, ki skušajo doseči novo kolektivno pogodbo, je v torek na sindikalnem glasovanju podprlo stavko,
kar bi lahko resno ogrozilo gospodarsko hrbtenico mesta, igralnice in hotele.

Več>>>>https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/ture-avanture/kaj-je-las-vegas-brez-sobaric-krupjejev-natakarjev-zaposleni-odlocno-za-mnozicno-stavko/682801

V SINDIKATU DELAVCEV GOSTINSTVA IN TURIZMA SLOVENIJE  PRIČNEMO S POGAJANJI ZA PRENOVO KOLEKTIVNE POGODBE IN DVIG PLAČ V NASLEDNJEM TEDNU,  5.10.2023, ČEPRAV SMO DELODAJALCEM  PREDLOG PRENOVE KPD POSLALI ŽE MESECA AVGUSTA! NJIHOVE IZGOVORE NA DOPUSTE IN ŠTEVILNE DOGODKE V SEPTEMBRU LAHKO ŠTEJEMO KOT NAMERNO ZAVLAČEVANJE!

V Sloveniji je še vedno okoli 35% slovenskega turizma v državni lasti (SDH IN KAD), a so delavci prav v teh družbah najslabše plačani! Država pred delavce še vedno postavlja kapital, kar je razvidno tudi iz najnižjih osnovnih plač zaposlenih!

Tudi s povprečno plačo v gostinstvu  smo na dnu lestvice vseh storitvenih dejavnosti (za mesec julij je znašala 1.608,00 evra bruto, medtem ko je bila povprečna bruto plača v gospodarstvu v tem mesecu  2.202,08 EUR).

ZA DOSEGO ZASTAVLJENIH CILJEV – BOLJŠIH PLAČ, BOLJŠIH DELOVNIH POGOJEV, SPOŠTOVANJE DELOVNO PRAVNE ZAKONODAJE.

POTREBUJEMO ŠIROKO PODPORO ZAPOSLENIH V PANOGI IN ZMAGUJE LAHKO LE MNOŽICA! NAJ NAM BO TA PRISPEVEK V RAZMISLEK IN ZA ODLOČITEV V PRAVO SMER!

Aktivnosti SGIT in aktualne informacije spremljajte na FB in spletni strani www.sindikat-git.si

Vedno dosegljivi za člane! Mnenja, pobude, predloge, vprašanja, posredujte na e-naslov sgit@sindikat-zsss.si