KAKO BOMO V LETU 2020 PRAZNOVALI PRAZNIK DELA?

Letos bomo 1. maj praznovali drugače, v skladu z uredbami in možnostmi. Obeležili bomo 130. obletnico prvega praznovanja praznika dela na naših tleh in po svetu ter se poklonili zgodovini boja za delavske pravice, za izboljšanje socialnega položaja ljudi in delovnih razmer. Bistvo praznika:  poklon preteklim borcem in poziv, da nadaljujemo njihovo delo in  opomin, da delavske pravice niso podarjene, samoumevne in da niso večne!
Zveza svobodnih sindikatov Slovenije  v katero spadamo tudi sindikati dejavnosti,  bo v sodelovanju z RTV Slovenija (oddaja Dobro jutro), Valom 202 in preko spletne strani ter Facebook profila ZSSS  izpostavila pomen praznika in skupaj bomo poskušali delček praznovanja pripeljati v domove ljudi.

Vse vas pa pozivamo, da se nam 1. maja pridružite na okrašenih balkonih ali oknih svojih domov (z zastavo, z doma izdelanim nageljnom), da skupaj zapojemo Internacionalo, in na tak način skupaj praznujemo praznik dela.

Skupna poslanica:

»Naj bo praznik dela praznik vseh nas, delavk in delavcev, članic in članov sindikatov. Spomnimo se, kako veliko lahko spremenimo, ko – solidarni, povezani in odločeni – stopimo SKUPAJ. Samo tako bodo tudi naše ideje in zahteve, podobno kot pred stotridesetimi leti, pomembno spremenile svet.  Hvala vsem, ki stopate in se borite skupaj z nami. Živel praznik dela, živela 1. in 2. maj!«

PRVEGA NE POZABIŠ NIKOLI! MAJA.