KLJUB SPROŠČANJU UKREPOV IN VRAČANJU DELAVCEV NAZAJ NA DELO,  SE SINDIKALNE AKTIVNOSTI NADALJUJEJO!

Posted on Posted in Novice

Spoštovane delavke in delavci, spoštovane državljanke in državljani!

Z vašimi podpisi smo prispevali k hitrejšemu sproščanju ukrepov in zagonu panoge! Vsakemu posebej, hvala za PODPORO!

A naše aktivnosti še niso končane!

Pri sproščanju ukrepov v dejavnosti gostinstva in turizma je vlada sprejela še pogoj PCT (prebolel, cepljen, testiran). Že samemu predlogu PCT pogoja,  je na sestanku  z ministrom Počivalškom, Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije  absolutno nasprotoval!

Državljani, ki smo  spoštovali ukrepe stroke, ostajali doma in  ostali zdravi , smo postali drugorazredni državljani!  Zato, ker nismo zboleli in nismo cepljeni , ne moremo v notranjost gostiln, hotelov, nastanitvenih objektov…Tudi v gledališče ne moremo brez  PCT pogoja, lahko pa gremo v cerkev! Tudi politiki, poslovneži, pa delavci iz firm lahko grejo v notranjost gostiln na malico, brez PCT dokazil, če ima družba z gostilničarjem sklenjeno poslovno sodelovanje! Zdravi ljudje, pa smo postali nevarni v tej družbi bolj kot sam virus!

27.4.2021 smo bili predstavniki Sindikata GIT na protestnem shodu v Ljubljani. Brez legitimacije, brez opozorila na dan shoda,  smo skoraj mesec dni kasneje,  s stran LJ policije prejeli pošto,  da smo med kršitelji! In to zato, ker smo bili med udeleženci neprijavljenega javnega shoda  in ker smo javno povedali, da so delavci iz te dejavnosti že 7 mesecev na čakanju na delo doma  in da se želijo vrniti nazaj na delo! Ker smo povedali, da so ukrepi in pogoji,  ki jih Vlada za dejavnost gostinstva in turizma  sprejema,  neživljenjski in diskriminatorni, saj, če lahko v notranjost gostiln in hotelov  brez dokazil zahaja politika, poslovneži in drugi priviligiranci, mora to biti omogočeno tudi vsem ostalim državljankam in državljanom!  

Če menite, da je pogoj PCT (prebolel, cepljen, testiran) diskriminatoren in neživljenjski in  bo le še dodatna obremenitev zaposlenih  v tej dejavnosti, vas vabimo, da se odzovete in podpišete peticijo >>>

VEDNO Z VAMI. SGIT SLOVENIJE.