KDAJ, ČE NE ZDAJ?

Posted on Posted in Novice

Drage članice in člani sindikata GIT! Naš boj za insourcing sobaric in drugih kadrov, ki so prav tako outsourcani in  neobhodno potrebni v gostinstvu,  se nadaljuje.

Na naše pozive se je vendarle odzvalo Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, ter posredovalo poziv na Slovenski državni holding in ga pozvalo, da v konkretnem primeru Save Turizem kot tudi v podobnih primerih, čim prej pristopi k reševanju izpostavljene problematike v skladu s Programom za delo koalicije 2022 – 2026. V nadaljevanju lahko preberete poziv k odpravi outsourcinga in objave te problematike  v medijih.

NA MINISTRSTVU ZA DELO POZIVAJO K ODPRAVI OUTSOURCINGA | GOV.SI

https://www.gov.si/novice/2023-01-16-na-ministrstvu-pozivamo-k-odpravi-outsourcinga/

PREZAPOSLOVANJE HOTELSKIH ČISTILK-SOBARIC

https://365.rtvslo.si/arhiv/slovenska-kronika/174928956c , prispevek je bil tudi na TV Koper, oboje pa se deli na FB

https://www.delo.si/gospodarstvo/novice/drzavna-sava-najema-storitve-krsilcev-delavskih-pravic/

https://vecer.com/slovenija/sobarice-save-turizma-se-bojijo-prehoda-k-novemu-delodajalcu-10324931

https://www.zurnal24.si/slovenija/na-nogah-tudi-sindikat-delavcev-gostinstva-in-turizma-to-zahtevajo-399637

Ob tej priložnosti vas še seznanjamo, da v mesecu februarju pričnemo  z delodajalci pogajanja za celovito prenovo kolektivne pogodbe dejavnosti gostinstva in turizma kot tudi  za odpravo plačnih nesorazmerij, saj postaja uravnilovka vse večji problem zaposlenih.

V krovni organizaciji ZSSS so prav tako opozorili, da je minimalna plača, s katero smo vas že seznanili, zgolj en del vprašanja plač in da je potrebno na ravni posamičnega delodajalca ter na ravni posamezne kolektivne pogodbe dejavnosti odpraviti uravnilovko in nizke plače, ki jih prejema večina delavcev. Vsi delavci si namreč zaslužite plače, ki bodo vam in vašim družinam omogočale dostojno življenje. Ampak to bomo lahko dosegli zgolj povezani in skupaj!

 Želimo si vašega sodelovanja, zato povabite v sindikat tudi vaše sodelavce, ki še niso člani. Več ko nas bo, večje bodo naše možnosti za doseganje več pravic, boljših plač in boljših delovnih pogojev. Zdaj ni čas za egoizem, zdaj je čas za solidarnost.

 KDAJ, ČE NE ZDAJ?

                                                                                 DELI NAPREJ. POVABITE V SINDIKAT  SODELAVCE, KI ŠE NISO ČLANI.

SGIT SLOVENIJE