BODO V MADŽARSKIH ROKAH PRISTALI ŠE SLOVENSKI HOTELI?

Posted on Posted in Uncategorized

Mediji so v zadnjih dveh dnevih razglasili, da Madžarska z “velikimi koraki” vstopa v slovenski turizem in da bodo Madžari “pokupili največje slovenske bisere”.

Sklad, ki je v lasti enega najbogatejših Madžarov, naj bi po informacijah medijev kupoval 43-odstotni delež v družbi Sava d.d., ki ima preko Save Turizma v lasti več kot 2.000 hotelskih sob na najboljših lokacijah na obali, Bledu, Ptuju, Radencih in Moravskih toplicah. Neuradno pa Sava ni edina slovenska turistična družba, ki mika Madžare. Prispevki v medijih so le še potrdili »javno« skrivnost, ki je že pred meseci curljala iz političnih ozadij, da bo sedanja Vlada pod taktirko Janeza Janše prodala turistične naložbe, ki so  še v upravljanju pri SDH in na DUTB. Ob tem je pomembno navesti, da je tudi slednji DUTB (Slaba banka) pomemben lastnik slovenskih hotelov, natančneje Istrabenz Turizma, ki pa trenutno niso naprodaj. Je pa tudi za te hotele in terme veliko zanimanja, tudi iz Madžarske.

Glede na dejstvo, da se je ta informacija razširila kot požar in so Slovenijo dobesedno preplavili številni odzivi, sta se odzvala  tudi Slovenski državni holding (SDH) in minister za gospodarstvo g. Počivalšek ter odločno zanikala informacije, objavljene v medijih, češ, da SDH ne vodi prodajnih postopkov.

A kjer je dim, je tudi ogenj! In če se Vlada ne želi  zavedati, se pasti odprodaje strateških podjetij in slovenskega ozemlja Madžarom, zavedamo vsi ostali državljani, ki živimo v naši državi. Predvsem pa se nestrateške odprodaje zavedamo delavke in delavci! Odprodati najlepše bisere naše Slovenije bi bila nepopravljiva napaka za vse nas in za naše zanamce! 

Madžari in ta Vlada se ne bodo ustavili, zato je na nas, delavkah in delavcih, državljanih Republike Slovenije,  da se zoperstavimo odprodaji slovenskih hotelov na najlepših lokacijah naše domovine!

V pripravi je tudi manifest, ki ga bomo dali v javnost v prihajajočem tednu.

Preberi več:

https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/61e982827792a/janseva-vlada-madzarom-kot-na-pladnju-ponudila-turisticno-skupino-in-vecdesetmilijonske-zasluzke 

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/najverjetnejsi-kupec-yorkovega-deleza-save-madzarski-sklad/609269